Erken Hasat Zeytinyağ Obu Olive

Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı

Erken hasat zeytinyağı, olgunlaşmadan toplanan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı türüdür. Genellikle Eylül ve Ekim aylarında toplanan zeytinlerin erken hasat zamanı için sonbahar mevsimidir denilebilir. Zeytinler en yeşil halindeyken toplanarak işlemlere başlanır.

Olgunlaşmamış zeytinlerden hazırlanan erken hasat zeytinyağları, daha yüksek antioksidan oranına sahiptir. Bunun yanında düşük asit oranı ve yüksek polifenol seviyeleri ile tercih edilirler. Sadece yararlı bileşenler bakımından değil; erkenden toplanmış zeytin meyvesinin aroması da daha yoğundur. Taze ve meyvemsi tat, zeytinyağının daha aromatik, etkileyici kokulu ve taze olmasını sağlar.

  • Yüksek Polifenol
    Erken hasat zamanında toplanan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı, içeriğinde yüksek polifenol ve antioksidan barındırır. Yararlı bileşenler serbest radikallere karşı savaştığı için değerlidir.
  • Düşük Asit Oranı
    Zeytinlerin henüz olgun değilken toplanması, erken hasat zeytinyağının düşük asit oranlı olmasını sağlar. Düşük asit oranı, yüksek polifenol oranı zeytin yağının tadını ve meyvemsi aromasını etkiler. Yüksek polifenollü zeytinyağı düşük asitli olmalıdır.
  • Yoğun AromaYüksek polifenollü zeytinyağları, yoğun aroması ve aranan boğaz yakıcı etkisi ile dikkat çeker. Erken hasat zeytinyağı, kendine özgü lezzeti ile yemekleri bambaşka bir seviyeye çıkarır.
  • Benzersiz KokuAroması ve lezzeti ile bilinen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarının kalitesini belli eden bir başka unsur da kokularıdır. Yoğun ve iştah açan zeytinyağı kokusu iyi zeytinyağının imzasıdır.

Erken Hasat Zeytinyağı Nasıl Tüketilir?

Erken hasat zeytinyağları, şifa kaynağı olarak da bilinir. Tek başına şifa niyetine tüketilebileceği gibi salatalarda, mezelerde, soslarda da tercih edilebilir. Baharatlar ve peynir çeşitleri ile karışım hazırlanarak ekmek üzerine sürülerek tüketilebilir.